UPDATE. Alte patru cutremure au avut loc în judeţul Arad, după cele două cu magnitudine peste 4 produse luni seară. De asemenea, un cutremur s-a produs şi în zona seismică Făgăraş – Câmpulung, transmite News.ro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul INFP, cutremurele din Arad, cu magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7, au avut loc de luni de la ora 23;26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.


Un nou cutremur s-a produs, luni seară, în judeţul Arad, având magnitudinea 4.3, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.

Potrivit datelor preliminare publicate pe site-ul INFP, cutremurul a avut loc la ora 22:55:26 (ora României), în Crişana, judeţul Arad.

Seismul este unul mediu, cu magnitudinea ML 4.3, şi s-a produs la adâncimea de 10 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 22 kilometri SE de Arad, 46 kilometri NE de Timisoara, 75 kilometri SE de Bekescsaba, 91 kilometri N de Resita.

Acesta este al doilea cutremur produs luni seară în zonă, după cel de 4.9, înregistrat la ora 20.46. Seismologul Mihai Diaconescu a declarat, la Antena 3, că este o zonă obișnuită pentru cutremure, unde au mai avut loc seisme cu această magnitudine. Acesta a mai precizat că cel mai mare cutremur din zonă a fost de 5,6, dar după experiența Târgu Jiu specialiștii sunt prudenți în declarații despre ce ar putea urma.

(sursa)

Articolul precedentCe salarii propun sindicatele pentru profesori: 4000 de lei net pentru debutanţi, aproape 7000 de lei net lunar pentru cei la final de carieră. Cum vi se par?
Articolul următorKlaus Iohannis, prins „în ofsaid”. Informații publicate la început de mandat, secretizate brusc, fără explicații