Chiar şi cei mai mari dependenţi de muncă din lume încep să se gândească la ideea că poate a lucra mai puţin ar putea fi mai eficient, conform Bloomberg.

În cadrul unui seminar la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, experţii au discutat despre beneficiile unei săptămâni de lucru de patru zile, subliniind modul în care munca flexibilă poate ajuta la păstrarea talentelor şi poate duce la o productivitate mai mare.

Emiratele Arabe Unite au fost un test important. După ce guvernul a introdus o săptămână de lucru mai scurtă la începutul acestui an, aproximativ 70% dintre angajaţi au declarat că au lucrat mai eficient, în timp ce s-a înregistrat o reducere de 55% a absenteismului, potrivit ministrului pentru dezvoltare guvernamentală şi viitor al ţării.

“Flexibilitatea pe care oamenii şi-o doresc cel mai mult la locul de muncă nu constă în opţiuni privind locul de muncă, ci când şi cât de mult lucrează”, a declarat Adam Grant, psiholog organizaţional la Wharton School din cadrul Universităţii din Pennsylvania.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Articolul precedentCum se lasă românii păcăliți de aplicații false care promit câștiguri enorme în urma unor like-uri
Articolul următorIoan Mang: Despre demagogi și prescripția penală