Vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Viorel Stroe, desființează, pur și simplu, amenzile care se dau în această perioadă. Stroe spune că toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale. Vicepreședintele SNAP amintește că starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, iar Guvernul aplică o ordonanță care emite și sancțiuni în baza respectivei stări de alerte.

Este abuz în serviciu ce fac forțele de ordine. Adică starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, dar tu aplici o ordonanță care emite norme și sancțiuni în baza unei stări de alertă. Ce să mai înțeleagă unul ca mine, care are studii de drept, din tămbălăul ăsta? Adică am scos fundația, dar rămâne acoperișul la casă. Practic, toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale, pentru că sunt date în baza unei hotărâri de guvern care reglementează norme și sancțiuni în starea de alertă, stare de alertă care a fost încuviințată în mod neconstituțional de către Parlament. CCR a spus clar în decizia sa că Parlamentul nu poate să delege puterii executive chestiuni care țin exclusiv de atribuțiile puterii legislative”, a afirmat, pentru Național, Viorel Stroe, vicepreședintele SNAP.

Ai creier în cap și ești plătit cu bani frumoși ca să ai creier în cap și să ți-l folosești. Dacă mă oprește un polițist pe stradă să mă întrebe de codul QR, o să-l întreb și eu dacă are în atribuția postului să verifice codul QR. Ce-o să-mi răspundă? Că astea sunt regulile? Care reguli? În legislație spune că ai dreptul să-mi ceri buletinul. De asta la noi, polițiștii, forțele de ordine au fost transformate într-un fel de slugi ale Executivului, când, de fapt, ele trebuie să fie în slujba legii. Și cine face legea? Parlamentul, nu Guvernul”, a mai spus Viorel Stroe. (sursa)

Articolul precedentCîțu a mințit iar! Am depășit Ungaria la PIB? Distanța dintre noi și ei este de 800 de euro. Dar nu în favoarea noastră…
Articolul următorSăptămâna cea mai neagră: 1 din 16 oameni înregistrați ca morți de COVID în lume a fost român, deși reprezentăm 1 din 400 în populația planetei