Acţiune rutieră în oglindă, derulată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, în paralel cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri sătmăreni împreună cu cei bihoreni au organizat o acţiune rutieră în oglindă, cu radare dispuse în cascadă, pe D.N.19.

Pe parcursul zilei, poliţiştii au acţionat pe raza judeţului, cu scopul de a impune respectarea regimului legal de viteză, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadapate la condiţiile de drum, dar şi pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise.

Pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, poliţiştii rutieri angrenaţi în activitate au utilizat 4 aparate radar şi un pistol.

În cadrul acţiunii au fost aplicate peste 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 39.000 lei, majoritatea conducătorilor auto fiind sancţionati pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 14 permise de conducere. Astfel, 14 conducători auto, cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani, au fost depistaţi circulând cu viteze cuprinse între 101 şi 117 km/h, pe tronsoane de drum pe care viteză maximă legală admisă este de 50 km/h.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au adus în atenţia conducătorilor auto importanţa respectării prevederilor legale, atât pentru siguranţa proprie, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. (sursa)

Articolul precedentMinistrul Muncii îngrijorat de ”limitările” UE privind majorarea pensiilor în 2023. „Nu există în niciun stat membru aşa ceva”
Articolul următorAngiograf vechi vândut ca nou Spitalului Județean. Scapă escrocul?