Şapte persoane, între care şi trei copii, au fost rănite, marţi dimineaţa, 31 mai, când un autoturism a ieşit în decor şi s-a izbit de un copac pe DN1, în Bihor.

Accidentul rutier s-a produs marţi dimineaţa, în jurul orei 7, pe DN1, între localităţile Groşi şi Auşeu din Bihor, unde autoturismul a părăsit carosabilul şi s-a lovit violent de un copac de pe marginea drumului. 

“A fost implicat un singur autoturism, care a părăsit carosabilul în împrejurări ce vor fi stabilite din cercetări, şi a lovit un copac”, a explicat comisarului-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

Potrivit mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, în autoturism se aflau 7 persoane, 4 adulţi şi 3 copii. O femeie a rămas prinsă între fiarele maşinii, fiind evacuată de salvatori şi este resuscitată.

“Echipajul de descarcerare a evacuat din autovehiculul avariat o femeie rămasă captivă între fiarele contorsionate, iar echipajele medicale şi pompierii militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor şi acordarea îngrijirilor necesare celor 7 persoane, în cazul uneia dintre acestea, aflată în stop cardio-respirator, efectuându-se manevre de resuscitare”, a transmis Roşca.

La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu ambulanţa SMURD a subunităţii, echipajul de prim ajutor calificat al Detaşamentului 2 Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi 4 echipaje ale SAJ. 

Traficul rutier în zonă se desfăşura, în jurul orei 8, pe un singur sens, alternativ, şi era dirijat de poliţiştii rutieri. Un echipaj al Serviciului Rutier Bihor se afla la faţa locului şi a început cercetările, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul. (adevarul.ro)

Articolul precedentHARTĂ | Când iau elevii „vacanța mobilă” din februarie 2023
Articolul următor3 zile dedicate vinului la Cetatea din Oradea