Medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA în 1983 și laureat al premiului Nobel în 2008, a murit joi, la 89 de ani, transmite lefigaro.fr.

Virusologul devenise în ultima perioadă o cunoscută figură anti-vaccin atrăgând în nenumărate rânduri criticile colegilor săi.

Doctor, biolog, virusolog, Montagnier se înstrăinase de lumea științifică culminând cu declarația din 2009, dintr-un documentar american, în care a spus că un sistem imunitar bun poate ajuta oamenii să scape de SIDA în câteva săptămâni. El a fost contrazis public de cercetătoarea Françoise Barré-Sinoussi, co-descoperitor al HIV împreună cu el.

La aproape 80 de ani, Luc Montagnier plecase să se stabilească în 2010 la Shanghai, angajat de universitatea chineză.

Biologul a apărat teorii privind emisia undelor electromagnetice de către ADN, a apărat în special teoriile memoriei apei, a luat poziții împotriva vaccinurilor sau chiar a asigurat că antibioticele pot fi folosite pentru tratarea autismului. De asemenea, se oferise să-l vindece pe Papa Ioan Paul al II-lea, care era bolnav de Parkinson, cu papaya fermentată.

În 2017 profesorul Luc Montagnier a fost criticat aspru de întreaga comunitate științifică după ce a făcut comentarii nenumărate împotriva vaccinurilor.

Conducerea Premiului Nobel l-a acuzat pe virusolog spunând că ”otrăvește încetul cu încetul întreaga populație”, după ce specialistul a făcut o legătură între vaccinuri și moartea bebelușilor nou-născuți.

106 academicieni s-au opus atunci public colegului lor:

  • ”Noi, academicieni în știință și/sau academicieni în medicină, nu putem accepta de la unul dintre colegii noștri ca acesta să folosească Premiul Nobel pentru a difuza, în afara domeniului său de competență, mesaje periculoase pentru sănătate, sfidând etica care ar trebui să guverneze știința și medicina”, au transmis aceștia printr-un mesaj public.

Mai recent, el a făcut observații condamnate sever asupra Coronavirus, susținând că este rezultatul manipulării umane. El a mai susținut că SARS-CoV-2 conține secvențe ale virusului HIV, o poziție care a fost criticată îndelung de colegii săi, dar care l-au făcut un erou printre anti-vacciniști care îl citează frecvent.

Cotidianul francez Le Figaro a descris evoluția sa de la un cercetător de prim rang până la excentric drept un „naufragiu științific lent”. (sursa)

Articolul precedentCiolacu, vești pentru antreprenori: am lansat schemele de sprijin
Articolul următorCamerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi au devenit inutile: Polițiștii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor din trafic