Cea de-a treia ediţie a programului Start-Up Nation va fi lansată marţi, 19 iulie, la ora 10.00, pe platforma granturi.imm.gov.ro, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu. 

”Are o primă mare noutate faţă de primele două ediţii, şi anume faptul că în afara celor 10.000 de beneficiari prognozaţi, pentru Pilonul de bază va avea un sub-pilon dedicat strict românilor din Diaspora, cu 1.000 de beneficiari. Lansarea în fond va fi în data de 19 iulie, la ora 10.00 şi perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, mai exact până în data de 30 august, ora 20.00. În tot acest interval, până în data de 19, toţi cei interesaţi au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului. În data de 18, de dinaintea lansării, va fi un interval de câteva ore, în care platforma nu va funcţiona, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerţului. Obiectivele acestei ediţii vor fi: stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, dezvoltarea durabilă, creşterea economică inteligentă, sustenabilă şi incluzivă bazată pe digitalizare, inovare şi pregătire antreprenorială, creare de noi locuri de muncă”, a spus Cadariu.

Bugetul pentru acest an al acestui program cu cei doi piloni va fi de 520 milioane lei, dintre care 500 milioane lei credite de angajament, 20 milioane credite bugetare.

”Având în vedere că vor fi 10.000 de beneficiari la pilonul de bază şi estimativ 1.000 de beneficiari la pilonul destinat românilor din diaspora, bugetul total necesar pentru a implementa acest program va fi de 2,2 miliarde de lei. Aş faceo precizare. În momentul în care se discuta Legea bugetului pentru acest an, în urma discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe, am primit asigurarea la acel moment că, în măsura în care vom reuşi până la momentul rectificării bugetare să lansăm acest program, vom primi finanţare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program”, a adăugat ministrul.

În cadrul etapei de înscriere pentru cei doi piloni, respectiv Start-Up Nation România şi Start-Up Nation Diaspora, aplicanţii, cu profilul, user şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul electronic de înscriere.

Aplicaţia electronică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 30 august, ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului. 

Lansarea celei de-a treia ediţii le oferă posibilitatea antreprenorilor aflaţi la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 lei şi marchează, totodată, startul pachetului de 12 programe pe care Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului le va derula în cursul acestui an, cu scopul sprijinirii mediului de afaceri. (sursa)

Articolul precedentFermierii cer declararea stării de calamitate din cauza secetei și a arșiței: Sunt zone unde 80% din terenurile cultivate sunt afectate
Articolul următorCe candidaţi se întrevăd pentru prezidenţialele din 2024