Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România va începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti COVID.

A treia doză de vaccin anti COVID-19 va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate.

În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua.

”În momentul de față este discutat la nivelul Agenției Europene a medicamentului doza a treia doză de vaccin anti COVID. Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane.

Adică cele imuno deprimate cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin.

Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”  a spus Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. (sursa)

Articolul precedentMăsura luată de un primar de la ţară pentru a pune capăt furturilor din câmp!
Articolul următorFactura finală a unui apartament va fi la început de toamnă cu 80% mai mare faţă de cea de anul trecut