Codul Rutier va fi schimbat curând printr-o decizie a Guvernului, a declarat ministrul de Interne. Anul acesta, Ministerul de Interne va monta și 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară.

“Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România.

Camere radar fixe pe DN7, DN1 și Autostrada Soarelui

Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, într-un interviu pentru Digi24. (sursa)

Articolul precedentAdevărul despre cazul Djokovic: partea de vină a australienilor și unde a greșit sârbul
Articolul următorSpania a schimbat statutul juridic al animalelor de companie. În cazul divorțului stăpânilor, custodia necuvântătoarelor va fi decisă ca în cazul copiilor