UPDATE 30 octombrie, ora 07:00 Numărul persoanelor decedate în urma busculadei de la Seul a crescut la 151, iar prin acestea sunt 19 cetăţeni străini, relatează BBC. Numărul persoanelor rănite este de 82, transmite News.ro. De asemenea, poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control.

știrea inițială

Cincizeci și nouă de persoane au murit în urma unei ciocniri în mijlocul unei mulțimi uriașe de Halloween într-o zonă populară de viață de noapte din capitala Coreei de Sud, potrivit autorităților, scrie BBC.

Un videoclip difuzat pe rețelele de socializare a arătat mai multe persoane acordând primul ajutor unor oameni care zăceau împrăștiați pe stradă, scrie Euronews.ro.

Videoclipuri de la fața locului arată saci cu cadavre pe străzi, lucrători de urgență efectuând resuscitare cardio-respiratorie și salvatori care încearcă să scoată oameni prinși sub alții.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o reuniune de urgență, transmite BBC.

Poliția a confirmat, de asemenea, că zeci de persoane primeau resuscitare pe străzile din Itaewon, în timp ce multe altele au fost duse la spitale din apropiere.

Un ofițer de poliție locală a declarat că a fost informat, de asemenea, că o debandadă a avut loc pe străzile din Itaewon, unde o mulțime de oameni s-au adunat pentru festivitățile de Halloween. Ofițerul a cerut anonimatul, spunând că detaliile incidentului sunt încă în curs de investigare.

Unele rapoarte ale presei locale au declarat anterior că zdrobirea s-a produs după ce un număr mare de oameni s-au grăbit să ajungă la un bar din Itaewon după ce au auzit că o celebritate neidentificată a vizitat acolo.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a emis o declarație în care a cerut oficialilor să asigure un tratament rapid pentru cei răniți și să revizuiască siguranța locurilor de festivitate. De asemenea, el a instruit Ministerul Sănătății să desfășoare rapid echipe de asistență medicală în caz de dezastru și să asigure paturi în spitalele din apropiere pentru a-i trata pe răniți. (sursa)

Articolul precedentRusia suspendă acordul privind exporturile de cereale din porturile ucrainene și dă o șansă celui mai mare terminal feroviar intermodal pentru cereale, inaugurat de Ungaria lângă granița cu Ucraina
Articolul următorLa Bran, Elon Musk a vrut să vadă CAPRA și a angajat un regizor pentru pentru Dracula’s Experience (FOTO)