10  LUCRURI BUNE REALIZATE ÎN GUVERNAREA PSD

PSD a guvernat și va guverna pentru oameni: pentru siguranța unui trai mai bun pentru toți bihorenii!

PSD a crescut salariul minim de la 1250 de lei la 2080 de lei pentru cei fără studii superioare, la 2350 de lei pentru cei cu studii superioare şi la 3000 de lei pentru cei care lucrează în construcţii.

PSD a crescut salariul mediu net de la 2354 lei în decembrie 2016, la 3116  de lei în Octombrie 2019, când PSD a plecat de la guvernare. Este o majorare cu 32%!

PSD a crescut pensiile cu 60%, atât urmare a creșterilor succesive ale punctului de pensie – de la 871,7 lei în 2016 la 1265 de lei în 2019 ( plus 45%) – cât și datorită scutirii tuturor pensiilor de CASS, a scutirii de impozit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei și a reducerii impozitului de la 16 la 10% pentru pensiile mai mari de 2000 de lei. Pensia minim garantată a crescut de la 400 de lei, la 704 lei. Plus 76%!

Am reușit să creștem puterea de cumpărare a românilor, în medie cu 25% în 2019, față de 2016. Raportat la media UE, în anii guvernării PSD puterea de cumpărare a crescut de la 58% cât era în 2016, la aproape 75%.

PSD a scăzut TVA de la 24 la 19%, la alimente la 9%, iar turism la 5% pentru ca românii să se bucure de prețuri mai mici!  

PSD a triplat veniturile medicilor din linia întâi, un nivel comparabil cu cel din Europa Occidentală. Am diminuat astfel exodul medicilor și a asistenților medicali ceea ce, implicit, a dus la creșterea calității actului medical. Ne-am luptat cu industria farmaceutică pentru a păstra prețul medicamentelor la un nivel accesibil pentru pacienții români. Am investit în dotări masive în toate spitalele judeţene din ţară, precum și în unitățile ATI.

PSD a crescut veniturile (cu peste 60%) pentru profesori, personalul din administrație, cel din sistemul de apărare și ordine publică, urmare a aplicării legii salarizării unice. De asemenea, am dispus plata integrală a drepturilor profesorilor obținute prin decizii judecătorești.

PSD a făcut investiții ample, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, un instrument esențial al dezvoltării comunităților rurale și mic-urbane. În mii de localități din țară am rezolvat probleme esențiale precum asfaltul pe străzi, canalizarea, alimentarea cu apă, modernizarea școlilor și a grădinițelor. În județul Bihor, peste 400 milioane de euro au fost investite în modernizare!

PSD a eliminat taxa auto, taxa radio-tv și am rambursat taxa auto din trecut încasate de stat. De asemenea, am eliminat 102 taxe (beneficiari: 1,3 milioane de persoane) și am introdus declarația unică (în loc de 7), o singură plată și sistem de bonificații pentru depunerea online a declarației (beneficiari: aproximativ 1 milion de persoane).

PSD a înghețat prețul la gaze și energie electrică în scopul protejării populației, a  consumatorilor casnici.

Sănătatea și Educația românilor au fost cu adevărat o prioritate a guvernării PSD: am alocat cele mai mari fonduri pentru Sănătăte (+54,3% în 2019 față de 2016) și Educației (+39%)!

 

10 LUCRURI RELE FĂCUTE DE GUVERNAREA PNL

Pe peneliști nu îi interesează și nu le pasă de români, ci doar de propriile lor afaceri pe bani publici: de la afaceri cu măști și dezinfectanți până la afaceri cu viețile românilor.

Bilanțul guvernării PNL: 4.000 de morți de COVID-19! Oare câți au murit pentru că n-au avut o mască de protecție care să-i ferească de infecție? Dacă sunt mai mulți de 64, și e foarte posibil să fie, Guvernul PeNeLe, care se preface de aproape patru luni că asigură măști gratuite, este mai criminal decât guvernul forțat să demisioneze după tragicul accident din Colectiv.

Guvernul a gestionat prost criza sanitară și a pierdut controlul pandemiei: România a ajuns pe locul 10 în Europa la noi infectări și locul 5 la decese cauzate de COVID-19! La nivelul Europei Centrale și de Est, din păcate, țara noastră e campioană absolută, din cauza prostiei și ticăloșiei peneliste!

Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei: invocând siguranța sănătății publice, Guvern PeNeLe au tranzacționat viețile cetățenilor cu șpăgi și plăți ilegale de milioane și milioane de euro, din bugetul statului. DNA să vină să vă ia!

Haos la începere noului an școlar: Guvernul PeNeLe fuge de asumarea răspunderii și aruncă toată responsabilitatea deschiderii școlilor pe umerii părinților și a autorităților locale. Pentru că PeNeLe nu a făcut NIMIC pentru siguranța elevilor, nimic pentru liniștea părinților, nimic pentru protejarea dascălilor.

Nivelul de trai al populației s-a prăbușit. Salariile au înghețat, prețurile au explodat, iar puterea de cumpărare a românilor este în scădere! Oamenii au pierdut tot ce câștigaseră în guvernarea PSD. Guvernarea PeNeLe a readus austeritatea, șomajul, sărăcia și nesiguranța. Numărul de șomeri a explodat, la aproape 1 milion,  distrugând siguranța locurilor de muncă. În schimb, peste 10.000 de peneliști au fost angajați pe pile în aparatul de stat.

Guvernul PeNeLe nu a dublat alocațiile copiilor și nu a mărit cu 40% pensiile, dar le-a împovărat viitorul: a împrumutat într-un an de patru ori mai mult decât în toată guvernarea PSD!

Cîțu și PeNeLe au îngropat România în datorii:  România se împrumută cu 1.000 de euro  pe secundă!

Guvernarea penelistă este o guvernare pe datorie. Prezentul și viitorul țării sunt amanetate pe termen lung, din cauza incompetenței fără margini a acestui Guvern PeNeLe.

Ascund bugetul pe 2021, pentru că ascund dezastrul bugetar pe care vor să o lase ”moștenire” românilor: recesiune, declin economic și social! În schimb, miniștrii peneliști și prietenii lor prosperă!

Co-vidul Legislativ: România nu a fost lovită doar de COVID-19! A fost afectată puternic și de CO-VIDUL LEGISLATIV, izvorât din disprețul lui peneliștilor, în frunte cu Orban față de tot ce înseamnă drepturi constituționale și reguli democratice.

Milițienii pandemiei au încălcat drepturile cetățenești: Guvernul penelist, frate cu clanurile de interlopi, a încercat să controleze pandemia într-un mod arogant, folosind aproape exclusiv mijloacele coercitive, milițienești. În România s-au dau de 5 ori mai multe amenzi ca în celelalte state europene, deși s-au făcut de 10 ori mai puține teste pe zi pentru identificarea cazurilor de infecții.

Incompetență și fuga de răspundere în actul guvernării. După 1 an de guvernare, peneliștii mint cu nerușinare că PSD e de vină pentru eșecul PNL deși s-a dovedit în mai multe rânduri că au majoritate în Parlament!

articol recomandat de PSD Bihor, CMF: 21200019