Se spune adesea că frumusețea vine din interior, iar asta nu exclude ceea ce mănânci. Nu există alimente miraculoase care să dea timpul înapoi cu 20 de ani, însă poți să arăți și să te simți mai tânăr cu ajutorul unei diete sănătoase.

Există o serie de alimente care pot încetini procesul de îmbătrânire, iar rezultatele au la bază studii și date științifice, potrivit lovefood.com.

1. Migdale

Un studiu din 2021 a arătat că migdalele au redus aspectul ridurilor și pigmentarea la femeile cu piele deschisă, aflate în postmenopauză, care au consumat doi pumni de migdale zilnic timp de șase luni. Migdalele sunt bogate în acizi grași esențiali și furnizează aproape 7 mg de vitamine E antioxidantă.

2. Morcovi

Morcovii, dar și alte fructe și legume portocalii sau roșii au un efect cosmetic asupra pielii caucazienilor, oferindu-le o strălucire aurie. Un studiu din revista Behavioral Ecology a descoperit că acest fenomen a crescut percepția oamenilor asupra atractivității faciale

3. Trio-ul antioxidant

Zmeura, căpșunele și afinele conțin ingrediente puternice antioxidante și antiinflamatoare care protejează împotriva descompunerii colagenului. În plus, par să îmbunătățească sănătatea bacteriilor intestinale, care, la rândul lor, pot reduce pierderile osoase asociate cu vârsta.

4. Ulei de măsline

Într-un studiu care a inclus suedezi, greci și australieni, cei cu un aport mai mare de grăsimi mononesaturate, în special provenite din ulei de măsline, au avut mai puține riduri decât cei care au preferat grăsimile precum untul și margarina.

5. Avocado

Avocado este o altă sursă bogată de grăsimi mononesaturate prietenoase cu pielea. Avocado este, de asemenea, o sursă bună de vitamina E, sporind protecția antioxidantă a celulelor pielii din interior spre exterior.

6. Ceai verde

Consumul a câteva căni de ceai zilnic a fost, de asemenea, asociat cu mai puține riduri. Orice tip de ceai este bun, dar cel verde conține cea mai mare cantitate de antioxidant cheie cunoscut sub numele de epigalocatechin galat (ECGC)

7. Kiwi

O noapte pierdută se vede imediat pe fața noastră. Un studiu din 2013 din revista Sleep a constatat că oamenii care pierd adesea nopți au mai multe riduri decât cei care se odihnesc corespunzător. Kiwi conține melatonină, un hormon produs de organismul nostru care este esențial în reglarea ritmului circadian. Dacă mâncați câteva fructe de kiwi înainte de culcare, veți adormi mai repede și veți avea un somn mai odihnitor.

8. Citrice

O porție zilnică de citrice va garanta cantitatea ideală de vitamina C, adică mai puține riduri și un ten mai puțin uscat. O portocală furnizează mai mult decât dublul aportului minim recomandat.

9. Somon

Somonul este bogat în Omega 3 și este ingredientul cheie al dietei Perricone, cunoscută pentru că face pielea să arate mai tânără. Are rol antiinflamator și protejează pielea de daunele produse de radiațiile UV.

10. Ouă

Ouăle furnizează proteine ​​de înaltă calitate – elementul de bază al pielii sănătoase, dar sunt și o sursă bună de fier (care se găsește în gălbenușuri). Fierul este vital pentru a ține la distanță anemia – care te îmbătrânește făcându-te să arăți obosit și palid. Alte surse bune sunt carnea roșie, lintea și nucile. (sursa)

Articolul precedentRabla pentru Electrocasnice: De azi vă puteți înscrie pentru selectarea voucherelor
Articolul următorFructele cu efect antidepresiv care îmbunătățesc imunitatea și mențin sănătatea ochilor